torstai 5. toukokuuta 2011

under my parasol

Kirjoitanpa minäkin tänne muutaman rivin cossien tekemisestä.Ne Muman sarvet tehtiin nyt sitten kokonaan uudestaan. En tehnyt mitään muottia paperista, vaan piirsin paperille sen sarven muodon ja aloin vaan ruiskuttaa uretaania siihen paperin päälle. Tein niitä siis neljä kappaletta. Yhdistettynä niistä tulee see kaksi sarvea. Mattopuukolla veistelin ne muotoonsa, ja liimasin kiinni. Seuraava askel onkin sitten kipsinauhan laitto, maalaus ja peruukkiin kiinni ompelu, mutta ne taitaa olla tuon Lindan hommia. ☺

Lolitan mekko on edelleen samassa jamassa. Olen ollut flunssassa, ja siksi tekemiset ovat olleet hiukan jäissä. Alushameen ylimääräisen kerroksen tosin olen jo laittanut. Toivottavasti se auttaa, muuten pitää ostaa lisää tylliä ja pönkittää se alushame kunnolla, tai tehdä toinen alushame lisäksi.


Cossaan kesällä Integra Hellsingiä. Olen suunnitellut tekeväni Lady Integran, manga Integran ja ehkä siihen vielä kolmanneksi Integran uniformulla.
Olen aloittanut tekemään Lady pukua. Hame on pieniä fikauksia vaille valmis, ja Ladyn päivävarjo on myös.


Ostin kirpputorilta (1,50€) sateenvarjon, purin sen ja tein uuden verhouksen. Käytin samaa kangasta mitä puvussakin on, ja sitten löysin monta vuotta sitten ostamani pitsikankaan laatikosta. Ajattelin viljellä sitä pitsikangasta myös hattuun, ehkä hiukan hameeseen ja tietysti paitaan. Ladyn jakun olen leikannut valmiiksi, se odottaa ompelua ja parantumistani. Hattu on myös aluillaan, siihen saattaa tosin mennä aikaa, jotta saan sen päällystettyä hyvin. Manga Integraan ostin jo kankaat, mutta en ole oikein tyytyväinen sen sävyyn, joten saattaa mennä uusiksi. Uniformuun olisi mahdollinen kangas hankittuna, mutta luulen etten saa käyttää sitä, koska se on ostettu mieheni omiin tarpeisiin. Ainahan sitä voi kysyä ☺ Eli paljon on vielä tekemistä, jotta tänä kesänä päästään cossailemaan.

Totoro saa ihan juuri viiksensä. Ne on leikattu valmiiksi, silmiä vaan pitää nostaa, jotta viikset mahtuvat.


FF:n Lightningin asetta on alettu työstämään. Siihen meneekin odotettua enemmän aikaa, jotta siitä saa suht toimivan, mutta työstetään... Lightningin pukuhan on oikeastaan kenkiä ja paitaa vaille valmiit (Lindan kommentti: ja peruukkikin on vielä modaamatta) valmis. Liiviin ostin soljet ebaystä, ja maksoin itseni kipeäksi niistä. Tai toisinsanoen, postikulut olivat aivan liian hurjat. Tilauksen jälkeen löysin yhdestä ompelukaupasta samanlaisia solkia huomattavasti halvemmalla, tosin väri oli väärä, messinki. No, soljet on jo kuitenkin hommattu, turha itkeä kaatunutta maitoa.

Kirjoitellaan lisää cossipajan kuulumisia, kun tästä tervehdyn (Lindan kommentti: nii ja sitte ku mäkin pääsen taas sipoossa käymään), ja pääsen taas vauhtiin.

- Saana

0 kommenttia:

Team Elric Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino